Duyvendak: "Eens een dief, altijd een dief"

Raken jullie ook niet steeds meer in verwarring? Wij geven miljoenen euro’s uit aan reklassering en rehabilitatie van mensen die ernstige misdrijven hebben gepleegd. Wij bieden hen werk aan en hopen dat ze integere medeburgers worden en zich gaan inzetten voor onze maatschappij. Wij hopen dan dat het echt is en ze spijt hebben van wat ze hebben gedaan, dat niet alleen vertellen, maar vooral laten zien in hun gedrag: integer en oprecht. Volgens mij, de kranten en Femke Halsema heeft de heer Duyvendak dat gedaan. Tot nu toe was het in de politiek gebruikelijk om politici die ooit iets fout hebben gedaan de hand boven het hoofd te houden (sinds Aantjes) en hen , als het niet anders kon, uit de politiek te laten gaan en burgemeester te laten worden. Uitgerekend (Groen)Links draait de zaken helemaal om: Ooit een dief, altijd een dief. Het maakt niet meer uit wat je na een vergrijp(?) op jonge leeftijd doet; als je het hebt gepleegd mag je niet meer maatschappelijk verantwoord, integer functioneren. “Wij kennen hem als een integer en competente man” en verliezen hem, zegt Halsema: blijkbaar heeft (Groen) Links geen behoefte aan integere, competente, mensen die er voor gaan. Ik denk dat de meeste Nederlanders (zo blijkt uit enquetes) de politiek goed inschatten: onbetrouwbaar en gericht op eigen(individuele en partij-) belangen. Gelukkig keert er een integer en competente man terug in de echte maatschappij; als hij maar geen burgemeester wordt.

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence