Obama in the future??

Don Quishocking had ooit een nummer met als terugkerende zin: “Zou dat nou”? Maar ook over Reagan en the Star Wars: “Zou dat nou, de president van de Verenigde Staten”? “Alleen maar aan schieten denken”?

Deze zin bekruipt mij ook in de huidige tijd en zeker vandaag nu Obama president wordt.

Ik ben een fan van het imago van Obama.

Hij zegt de dingen die ik graag hoor en waar ik in geloof:

– Samen, samen, samen; Geen onderscheid tussen mensen;

– Elkaar nodig hebben om de grote vraagstukken op te lossen;

– Van de wereld weer een “gezonde” wereld maken voor iedereen.

Dat betekent, vertaald binnen mijn werkelijkheid, over alle schotten en grenzen heen zoeken naar overeenkomsten (in bredere zin)en zoeken naar elkaars krachten, kwaliteiten en creativiteit om de Stretched Targets van milieu en klimaat, water en energie, financieen en voeding op te lossen.

Als dit gaat gebeuren dan verwacht ik:
– zoeken naar Quick wins = successen op korte termijn. Ik denk dan vooral dat hij met zijn eigen land zal starten en daar uitdrukkelijk energie gaat steken in innovatie, andere energievormen, betere behuizing, betere scholing, betere gezondheidszorg. Hij zal dat zelf gaan doen
– internationale zaken die liggen op het terrein van veiligheid en terrorisme zal hij aan Clinton overlaten. In zijn samenwerkingsopvatting moet zij haar eigen ruimte krijgen.
– internationaal overleg over zaken van milieu, klimaat e.d. mogelijk aan de vice president.
– hij zal Europa betrekken bij veel van zijn plannen.

Ik heb hoop en geloof dat de wereld essentieel zal veranderen in de komende decennia, vooral in deze richting, maar toch: “Zou dat nou, de president van de Verenigde Staten, alleen maar aan samenwerken en vrede denken”?

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence