Solliciteren met een Scan of Intuitie

Ik nam weer eens de tijd om TV te kijken en ik kom gelijk terecht bij programma’s die de mens als machine proberen te begrijpen, te vatten, te beinvloeden.
Eerst een thema over het toevoegen van K (alium) aan onze voeding. Hoewel Radar goed laat zien dat het slechts commercie is en je ook gewoon een banaan kan eten, blijft het idee hangen dat als je 1 soort molecule, namelijk Kalium, toevoegt je ook 1 onderdeel van het geheel be?nvloedt, namelijk je bloeddruk. De rest van de mens blijft dan functioneren als voorheen.
Deze benadering van de mens als machine is blijkbaar nog niet aan het verdwijnen. De farmaceutische industrie en sinds een paar jaar de voedingsindustrie propageren dat ruimschoots.
Daarna komt bij Pauw en Witteman de professor Verbeke die vindt dat je een sollicitant door de FRMI moet halen, want dan weet je of hij psychopaat is of niet. Hier wordt de mens gereduceerd tot machine gestuurd door de hersenen.
Als mens zonder meetapparatuur moet ik het hebben van mijn zintuigen, helaas.
Ik zie dan een man die, als expert op het gebied van sociale intelligentie, inbreekt in discussies om zijn eigen EGO (verstand en denken) naar voren te brengen, zonder te reageren op het non-verbale gedrag van de anderen.
Ik zie een man die, als professor Sales en neuro-econoom met een naar eigen zeggen via zijn meetmethoden ontdekt gemiddeld ontwikkeld Amygdala (de plek van Saleskwaliteiten?) , zichzelf slecht verkopen. Vervolgens wordt de zangeres geduid als iemand met zeker een goed ontwikkelde motorische schors, maar die is bij hem ook ontwikkeld. Hij zingt echter niet, maar put bij het golfen heel goed.
Daarnaast durft hij Groenink van de ABNAMRO te betitelen als psychopaat / autistisch, waarmee hij twee diagnoses door elkaar haalt. Uiteindelijk komt hij bij de machine terug en beweert dat gedrag dus wordt aangestuurd door de hersenen.
Jammer. De mens is ingewikkelder en in de Nieuwe Biologie is al aangetoond dat gedrag aangestuurd wordt door de overtuigingen van de mens en die zijn ontwikkeld in de loop van je leven, door je opvoeding, ervaringen etc.
Het mooie is nu dat Verbeke, zonder dat ik hem door een FRMI heb gehaald, gewoon door U en mij waarneembaar laat zien dat de Nieuwe Biologie dichter bij de menselijke waarheid staat als zijn overtuiging.
Dus bij sollicitaties gewoon een hand geven en je intuitie gebruiken!

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence