Verhofstadt en …………. het nieuwe denken!

VerhofstadtPauw en Witteman stond vanavond bol van de controverse tussen het oude denken en het nieuwe denken; de controverse tussen macht denken en het ontschotten of samenwerking denken.

Verhofstadt was de eerste. Zijn uitweg uit de crisis is een Europese samenwerking omdat geen land in zijn eentje de problemen kan oplossen. Als er met Volkswagen iets gebeurt, gebeurt er ook iets met de keten van toeleveranciers, o.a. in Nederland.

Wouter Bos heeft dat nog niet begrepen. Ook een vergelijking met de acties van Obama worden van tafel geveegd.
Wat opvalt is dat P&W heel oude beelden laten zien van voor de crisis, die het oude denken ondersteunen: Ierland nee tegen Europa, Nederland e.a. Oud territorium gedrag op een tijd dat men niet besefte hoe men elkaar nodig heeft in crisis en om een crisis te kunnen keren.

Mooi zijn ook de beelden van het oude denken van Berlusconi (met zijn callgirls als inzet) en Sarcozi met …. , vertegenwoordigers van het oude machtsdenken; leiders die menen zich dingen te kunnen permitteren die de gemiddelde burger niet durft (en ik niet zou willen doen).

P&W hebben het nog niet begrepen. Maar Johan Derksen van VI ook niet. De voorzitter van FC Twente laat zien dat de ploeg tweede is geworden met een budget half van dat van Ajax, door spelers en de club te motiveren een sociaal beleid te voeren. NEEN niet naar de spelers, maar naar de maatschappij. Activiteiten op gebied van gezondheidszorg, vrijwilligerswerk, maar ook voor terminale patienten. Spelers worden daarvoor ingezet. Wat jammer is dat de voorzitter niet goed overbrengt wat dat betekent voor de motivatie van de spelers en de club.

Het bedrijfsleven heeft problemen om zijn medewerkers te motiveren omdat ZINGEVING in het werk te veel ontbreekt. Wat hij laat zien is de zingeving van de spelers en anderen in de club. DAAROM is FC Twente tweede geworden en won zijn laatste wedstrijd van de kampioen AZ; net het beetje verschil…………. tussen het oude denken en het nieuwe denken!

Reacties

  1. Robert Loef zegt

    Mooi voorbeeld van FC Twente!

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence