The boy in the striped pyama ……. RECLAME!

striped_pyama_c

 

 

 

 

Ongeveer twee jaar geleden ben ik gestopt met schrijven. Het was te moeilijk, technisch, maar ook een waterval van life-events maakte mij weer nat achter de oren. Een aantal vrienden en een vriendin minder, een kleinzoon rijker, een Zambiaanse ervaring erbij en een trouwdag tegemoet, blijft het leven mij verbazen en ben ik de oude weg zo’n beetje kwijt aan het raken.

Niet toevallig op 4 mei pak ik de pen maar weer op. Eigenlijk om te voorkomen dat cynisme in mijn leven gaat kruipen, daar waar ik nog veel geluk beleef. Daarom ga ik maar weer wat van mij afschrijven en misschien ben ik niet de enige die dit soort gedachten, gevoelens e.d. heeft.

Het gejuich om de moord van Osama Ben Laden is net verstomd als wij 4 mei vieren, met Wilders en soldaat Kroon als mede vertegenwoordigers van ons? Wij mogen geen discussie hebben over een cruciale zin in het program van de PVV en met twee rechtszaken tegen hen wordt ook getoond dat Recht hebben en Recht krijgen niet alleen een Pokerspel is, maar ook financieel een goed betaalde muggenzifterij. Gelukkig gaan de kosten omhoog voor pro-deo advocaten, zodat er meer tijd vrij komt voor dit soort theater rechtspraak.

Dit soort cynisme bedoel ik. Dat zou ik niet willen.

Maar ……
Ik zit op 4 mei te kijken naar “The boy in the striped Pyjamas’, een aangrijpende film over WO II. Op SBS6.
Na ongeveer 7 minuten stopt de film en start de reclame.

Ik schrik me dood; kan toch niet waar zijn? Ben ik nou gek? Ben ik de weg kwijt? Is dit overgevoeligheid?

Kan een TV zender nu niet even nadenken en zich realiseren dat dit respectloos is voor de film, het thema, de boodschap en de slachtoffers waar de film over gaat?
Ik ga niet meer kijken naar SBS 6 en andere commerciële zenders; ik ga ILLEGAAL downloaden.

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence