PGB berekening grote verrassing?

Het blijft een puzzel om te weten te komen hoe de politiek over ons, als gemiddelde burger, nou echt denkt. Vinden zij ons dom of lijkt dat maar zo? Met de politie missie naar Afghanistan had ik zelfs van de groene intellectuelen het idee dat zij dachten dat wij dom waren. Iedereen om mij heen, maar ook bij de AH, “wist”dat de agenten daar op straat echt wel eens een robbertje moesten vechten met de Taliban, of een corrupte collega. De politie als grote vriend zit niet helemaal in hun cultuur en zeker niet in oorlogstijd.

Met het persoonsgebonden budget is het eenzelfde verhaal. Zelfs al weet je niets van de Gezondheidszorg, dan nog kan je een aantal zaken van te voren achter elkaar zetten. Iemand met een PGB heeft een indicatie en laten wij ervan uitgaan dat die niet voor wintertenen is. De budgetten zijn ook niet extreem groot. Dus, als je het PGB vermindert of grotendeels afschaft, gebeurt er logischerwijs in ieder geval 1 ding: je moet de hulp ergens anders halen. Dat kan in een instelling of bij de familie en buren = Mantelzorg. Een instelling, zo weet iedereen, is veel duurder en heeft een beperkte capaciteit. De Mantelzorg wordt al overvraagd en dat betekent dat die ook ziek kan worden. Als u enige ervaring heeft met mantelzorg, dan weet u hoeveel energie, tijd en ergernis dat kost. Logische conclusie: bezuinigen op de PGB zelf (niet op de bemiddelingsbureau’s) kosten en veel geld en meer ziektegevallen.

Dat heeft het CPB netjes voor ons uitgerekend: weggegooid geld !!!!! Want dat kon je met de hollandse klompen al aanvoelen. Wie is er nu dom?

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence