De paradox van Trump en Obama

Op 20 januari 2017 heeft Barack Obama plaats moeten maken voor Donald Trump. Geen Donald Duck maar meer een Dagobert Duck en een afstammeling van een vluchteling uit de andere wereld die het overneemt van een afstammeling van een slaaf.

Barack Obama is eigenlijk voor mij de belichaming van wat ik essentieel vind aan Normen en Waarden in het leven. Volgens mij is hij de enige president van Amerika die geen scheve schaats heeft gereden en zijn gezin ook niet. Broertje wel geloof ik. Daarmee heeft hij John Fitzgerald bij mij vervangen, want die heeft dat wel gedaan.

Vanuit deze zeer forse principes blijft er van Donald Trump niet veel over, want die lijkt zich tegenovergesteld te gedragen.

Nu kun je je blijven verbazen over Goed en Slecht en het effect op de mensheid. Je kunt je afvragen aan wie de meeste aandacht wordt gegeven en wie de meeste “ waardering” krijgt. Iemand die zingt, maar ook zuipt als een Maleier (sorry is discriminatie, maar bij het blauwen kon men er niets aan doen), zijn vrouw slaat, gezin verwaarloost krijgt een “ koninklijke begrafenis” . Veel onbekende mensen die hun hele leven in dienst stellen van hun naasten worden in stilte begraven.

Maar is het deze paradox die Trump nu voordelen geeft?

Barack Obama, hoe integer dan ook en hoe goed hij voor ALLE lagen in de bevolking ook was heeft toch te weinig bereikt, zeker wat essentiële zaken betreft (Care, Wapenwet, Belasting, Guantánamo Bay etc).

Hoe kan dat?

Ok, voor de hand liggend: de Senaat vol Republikeinen heeft het geblokt. De slechten hielden de goeden tegen.

Zeker. Als je het zo wil benoemen.

Paradox 1: het goede wint niet van het kwade!
Paradox 2: een systeem heeft de intentie het systeem in takt te houden en niet te veranderen.
Paradox 3: het kwade wint niet van het goede!

Dit betekent dat vanaf het moment dat Trump President wordt er allerlei krachten gaan ontstaan die zijn energie zo inert mogelijk zullen maken of zo min mogelijk effectief.

Ik heb het over een wereldwijd systeem van de mens. Dit hele systeem heeft Barack Obama ervan afgehouden heel veel essentiële zaken te veranderen. Wat gelukt is zijn die zaken die voor alle partijen aanvaardbaar waren en noodzakelijk: voor alle partijen een gelijkwaardige uitruil van toegevoegde waarde. Maar ook het systeem Mensheid in tact latend.

Dit betekent dat Trump alleen dat voor elkaar krijgt wat het systeem Mensheid toegevoegde waarde vindt.

Het voordeel van Trump is dat de Senaat republikein is ………. maar niet op zijn hand qua extreme ideeën. Zijn Normen en Waarden passen niet helemaal op zijn zachtst gezegd bij een deel van deze partij.

Ook is het zo dat Trump toch de democraten en democratie nodig heeft en het volk om zijn voorstellen geaccepteerd te krijgen. Dat zal alleen maar lukken als de voorstellen ook binnen het democratisch denken en Obama denken acceptabel zijn.

Internationaal geldt hetzelfde. Hij zal terechte misstanden (niet betalen van wat afgesproken is) opheffen, maar daarvoor in de plaats moeten doen wat gevraagd wordt door de rest van de wereld, anders gaat zijn economie naar de knoppen. Als hij en zijn vazallen dat niet doorkrijgen is hij binnen de kortste periode geen President meer.

Maar voor mij wordt de ultieme paradox werkelijkheid: Trump realiseert meer Obama ideeën dan Barack.

 

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence