Het Eeuwige leven bestaat?

Zeldzame vlinder de grote vos weer terug in Nederland   

De grote vos lijkt zich voor het eerst in dertig jaar weer voort te planten in Nederland. Op verschillende plekken zijn rupsen van deze zeldzame vlinder gevonden, zo meldt De Vlinderstichting donderdag.

Dit brengt mij helemaal weer van slag. Ik had het eigenlijk weggestopt. Ik kwam er niet uit. Ik blijf maar puzzelen, proberen voor te stellen, maar het lukt mij niet.

De ???? vlinder / rups / cocon heeft het eeuwige leven: dat is mijn dilemma. Hij / Zij ??? gaat nooit dood.

Ik weet zelfs niet waar te beginnen. Bij de cocon? Bij de Rups? Bij de Vlinder? Of bij de cocon?

Ik ben wel van het circulaire maar dit wezen brengt mij altijd in de war. Blijft dit dier? nu altijd hetzelfde?

Als psychiater protesteerde ik altijd over psyche, ziel, karakter, persoonlijkheid als iets wat bestaat. Voor mij bestaan die niet, want ik had dat allemaal nooit gezien: er is voor mij alleen maar gedrag. De rest hebben wij geconstrueerd.

Maar deze biologische aanwezigheid? Blijft het, ziel?, wezen?, essentie?, dier?

Verandert hij / zij in wezen niet of juist wel? Gaat deze biologische aanwezigheid dood of helemaal niet? En als hij / zij dood gaat reïncarneert deze dan? Is de vlinder/rups/cocon de ultieme reïncarnatie? Parkeren als mysterie van het leven? Maar als dit bestaat, bestaat het dan ook voor de mens of zijn wij te ver doorgegroeid?

Ik ga maar vlinders tellen.

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence