Door Trump gaat alles goed worden.

Een misschien wel aparte titel, maar ik denk wel dat het zo is. Ik ben geen liefhebber van Trump als persoon, als president en misschien ook wel niet als mens. Ik ben een liefhebber van Obama.

Helemaal gewend aan de paradoxen van het leven en als je systemisch kijkt naar de wereld wordt Trump interessanter.
Eigenlijk is de verbazing meer van; “ hoe heeft het Amerikaanse volk deze man president kunnen laten zijn in die 4 jaar?”. Dan is Trump niets te verwijten, maar wel het volk wat hem laat zijn.

Schokkender is mijn idee dat Trump in 2021 of 2022 zelfmoord pleegt (die op een moord lijkt) of vermoord wordt.
Nog schokkender is mijn idee dat Biden door Trump meer bereikt dan Obama en Trump bij elkaar.

Ik probeer kort te schetsen welke elementen van Trump belangrijk zijn voor deze eerste gedachte. De voor iedereen herkenbare elementen zijn die volgens de psychiatrische rubricering (de Amerikaanse DSM I t/m V) passen bij narcisme.
Trump was onomstotelijk overtuigd van zijn eigen bijzonderheid en heeft een onuitputtelijke behoefte aan constante bewondering en aandacht. In veel situaties toonde hij een gebrek aan invoelend vermogen en emoties. Een soms charmant gedrag was hem ook niet vreemd naast een groot Ego, waardoor jaloersheid, behoefte aan controle en macht en soms agressief gedrag als niet gedaan wordt “wat zou moeten”.
Trump combineerde dit alles met psychopathische kenmerken in zijn gedrag zoals ziekelijk liegen, manipulatief en sluw gedrag, waarbij berouw of schuldgevoel afwezig is, laat staan het nemen van enige verantwoordelijkheid voor zijn gedrag.

Een bijna logisch gevolg bij een man als Trump zal zijn dat hij de verkiezingsnederlaag als de diepste krenking van zijn Ego beleeft.
Volgend uit bovenstaand zal hij dus alles doen om die beleving te vermijden: de schuld geven aan anderen, het verkiezingssysteem en meer. Dit gaat wel lukken omdat velen hem zullen geloven.
Maar dan komt na de inauguratie een andere onontkoombare krenking erbij aanzetten: de bewijzen van slecht ondernemerschap, schulden, fraude, corruptie en het schenden van regels en rechten. De eerste rechtszaken komen er al aan. Deze krenking zal versterkt worden doordat mensen die eerst voor hem waren hem nu in de steek zullen laten omdat er niets meer te halen valt.

Aan deze krenking valt niet te ontkomen en zal niet met het leven verenigbaar zijn. Zelfmoord kan, maar om held te blijven moet je als martelaar eindigen, dus is een in scene gezette moord ook een mogelijkheid.
Dit kun je nog meer verwachten als je je realiseert dat Trump een makkelijk te kopen en openen kluis is van staatsgeheimen in combinatie met de massale schulden, een belastte relatie met Poetin en met de Arabische wereld.

Dan kom je bij de tweede gedachte ervan uitgaande dat tijdens de afgelopen 4 jaren grote groepen mensen zich zwijgend hebben opgesteld en als het ware waren ondergedoken.
Een voorbeeld is de wetenschap en met name de klimaatwetenschappers. Zij hebben zich koest gehouden, maar zijn wel verder gaan werken, ook internationaal. Ook de medische sector heeft zich stilgehouden, samen met de armsten uit de samenleving en de mensen die de Gezondheidszorg nodig hadden.
Meerdere van deze “onderdrukte” groepen kunnen wel eens massaal de ruimte nemen of krijgen in de komende 4 jaren waardoor veel bereikt kan worden dat onder Obama en Trump niet is bereikt.

Je ziet nu al aan de mensen die aangenomen worden voor het kabinet van Biden dat de groep achter Biden erg Obama georiënteerd is. Alle ervaring van de laatste 12 jaar zie je terug aan de keuzen voor de vice-president, minister van buitenlandse zaken, minister van binnenlands beheer, minister van economie etc.
Vooral ook de toespraken van Biden die daar nooit erg goed in was zijn erg verbeterd: het lijkt of Obama ze schrijft.

Ik kijk met hoop en vooral zeer positieve verwachtingen naar de toekomst.

Laat wat van je horen

Villa with private swimming pool

Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Living room with fireplace, open kitchen; ceramic and all equipment + American fridge ; 3x 2 ps bedrooms with bath and Jacuzzi ; 2 bedrooms with 2 x 1 bed ; walk-through shower. Garden on the South...
Vakantiewoning Fayence